Sieraden gemaakt van keramiek in combinatie met halfedelstenen en spacers. De halsketting is gemaakt van zes verschillende soorten klei. De kralen zijn niet voorzien van een glazuurlaag. De poreuze kraal neemt bij het dragen de geur aan van de huid en parfum. Door het dragen worden de kralen donkerder en krijgen ze een lichte glans.

uit 2015 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Handgemaakte kraal met structuur.

2017

Ketting is met de hand geregen. Elke ketting is uniek. De meeste kralen zijn met de hand gemaakt. De grootste kraal heeft structuur en is handmatig ingekleurd. De kralen zijn met verschillende soorten klei gemaakt. De kleinste zwarte kraaltjes komen uit Zuis Afrika.

Ketting van ongeglazuurde keramiek kralen.

2017

Voor deze ketting zijn zeven verschillende kleuren klei gebruikt. De kralen zijn met de hand gevormd en hebben een natuurlijke uitstraling. Ze zijn gebakken op 1080 graden en zijn niet voorzien van een glazuurlaag. Doordat de kralen poreus zijn nemen ze de geur van de parfum en huid op bij het dragen. Na enige tijd worden de kralen donkerder en gaan ze glanzen. Op deze wijze ontstaat er een geheel eigen en persoonlijk sieraad. Tussen elke kraal zitten twee platte spacers met fel blauw half edelsteentje.

Ketting met kraal van handgemaakt keramiek.

2015

Een blikvanger in deze ketting is een grote met de handgevormde kraal. Hij is licht gebogen zodat hij met de vorm van de hals mee loopt. De kraal is voorzien van een beschildering in een rode kleur. Andere kralen die gebruikt zijn bloedkoraal takjes en bergkristal. 

Ketting van keramiek.

2015

De ketting bestaat uit zeven verschillende soorten met de hand gemaakte kralen van klei. De kralen zijn niet van voorzien van glazuur waardoor ze poreus zijn. Bij het dragen van de ketting zal hij meer glans krijgen omdat hij in contact met de huid komt. Hoe meer de ketting gedragen zal worden hoe persoonlijker de ketting zal worden.