(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Minuscuul klein doosje.

2017

Klein doosje met blauw glazuur. Het doosje is groot genoeg om twee ringen te bewaren of een ander klein bijzonder object.

Drie keramische doosjes.

2017

Drie doosjes van keramiek. Opgebouwd uit plakken klei. Structuur met ingewassen oxyde en kleipoeders. De structuur is aangebracht met zelf gemaakte en ontwikkelde stempels waardoor er een uniek patroon is ontstaan. De binnenkant van de doosjes is voorzien van een honingkleur geel glazuur.Afgewerkt met goudluster. De doosjes kunnen gebruikt worden voor speciale voorwerpen op bijzondere herinneringen. Het is mogelijk om de doosjes op bestelling te laten maken. In overleg kan er een stempel door mij ontwikkeld worden die ik dan gebruik bij het maken van het doosje. Hierdoor ontstaat er eigen object die uniek is. De prijs van de doosjes zijn per stuk.

Ketting met kraal van handgemaakt keramiek.

2015

Een blikvanger in deze ketting is een grote met de handgevormde kraal. Hij is licht gebogen zodat hij met de vorm van de hals mee loopt. De kraal is voorzien van een beschildering in een rode kleur. Andere kralen die gebruikt zijn bloedkoraal takjes en bergkristal. 

Ketting van keramiek.

2015

De ketting bestaat uit zeven verschillende soorten met de hand gemaakte kralen van klei. De kralen zijn niet van voorzien van glazuur waardoor ze poreus zijn. Bij het dragen van de ketting zal hij meer glans krijgen omdat hij in contact met de huid komt. Hoe meer de ketting gedragen zal worden hoe persoonlijker de ketting zal worden.

Schaal

2017

Gedraaide schaal van aardewerk. Glazuur: verschillende tinten blauw/grijs. Handvaten met structuur. De buitenkant is glanzend binnenkant mat glazuur. De schaal is meerdere keren gebakken in een electrische oven. Kan in de keuken gebruikt worden maar ook als bijzonder sier object.

Amazona

2017

Vrouw op speelgoed paard met wielen. Humoristisch beeld van een vrouw met cape wat op een speelgoed paard zit.

Blauwe schaal

2017

Blauwe schaal. Gedraaid aardewerk. Geschikt voor huishoudelijk gebruik.

Groep mensen?

2017

Is het een groep mensen? Wat hebben ze met elkaar gemeen? En de vogels......

Keramiek schaal

2017

Aardewerk schaal. Blauw glazuur.

Ketting van ongeglazuurde keramiek kralen.

2017

Voor deze ketting zijn zeven verschillende kleuren klei gebruikt. De kralen zijn met de hand gevormd en hebben een natuurlijke uitstraling. Ze zijn gebakken op 1080 graden en zijn niet voorzien van een glazuurlaag. Doordat de kralen poreus zijn nemen ze de geur van de parfum en huid op bij het dragen. Na enige tijd worden de kralen donkerder en gaan ze glanzen. Op deze wijze ontstaat er een geheel eigen en persoonlijk sieraad. Tussen elke kraal zitten twee platte spacers met fel blauw half edelsteentje.

Twee delig doosje met deksels.

2017

Het object is gemaakt van rode klei en bestaat uit drie delen. Wanneer je de delen op elkaar stapelt ontstaat de doos. Het ontwerp heeft de vormgeving van een huis maar dan zonder ramen en deuren dit geeft het geheel een "gesloten" indruk.  Het geslotenen kan iets toevoegen aan het het object. Iets wat je veilig op wil bergen. Het mag er zijn, het is geaccepteerd maar wel veilig in de doos. De verticale strepen zijn van blauw glanzend glazuur in combinatie met de rode natuurlijke klei-kleur.                  

Feest.

2016

Doos opgebouwd uit plakken klei. Het deksel heeft een schitterend blauw glazuur  met hier en daar een klein goud spikkeltje. De doos zelf heeft een structuur wat het effect heeft  van graniet. Deze is met een kobalt kleur ingewassen met hier een daar een goud spikkeltje. De geel met rode onderrand geeft een feestelijke uitstraling zeker met de vlag in het deksel. De binnenkant is bijna nog mooier die, is voorzien van een glanzend honing geel glazuur.

Landschaptoren 3

2016

.................toren bestaat uit twee delen en heeft een holle ruimte voor het bewaren voor speciale voorwerpen en/of herinneringen. De muren van de toren zijn afgewerkt met een fijne structuur en transparant glazuur. De top van de toren heeft goudluster wat terug komt in de nissen. De bijzondere groene kleur maakt het geheel af. Het is een uniek object zoals alle torens die ik maak van klei.