Keramische doosjes opgebouwd uit plakken klei die met slib aan elkaar geplakt worden. Soms zijn de plakken klei voorzien van structuur.De vrouwen beelden zijn gemaakt van een chamotte klei waar de korrels een speciale behandeling hebben gehad. De huid van de klei is gladder en bakt ook witter dan de wat gangbare klei.

uit 2011 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Aardewerk torendoosje.

2018

Torendoosje met blauw glazuur deksel. Het doos gedeelte is bedrukt met door mijzelf gemaakte stempels. Het geheel is later ingewassen met een witte kleislib waardoor de structuur goed zichtbaar is geworden. De binnenkant is voorzien van blauw glazuur. 

Blauw

2018

Rechthoekige doos van keramiek. Deksel en onderkant voorzien van structuur. Gebruik gemaakt van zelfgemaakte unieke stempels. De doos zelf is voorzien van een schitterend lazul blauw glazuur. Binnenkant geel glazuur.

Doosje met zeelandschap

2018

Keramisch doosje met zeegroen golvend deksel. Binnenkant zandgeel glazuur. Het doosje is gedecoreerd met oxyde,s en ingekrast zodat er een abstract strand landschap is ontstaan. Door meerdere lagen te bewerken en subtiel met mat transparant glazuur af te werken is er een mooi geheel ontstaan in combinatie met het zeegroen geglazuurde deksel. Het kleine vlaggetje maakt het geheel af.

Doosje van keramiek.

2018

Keramiek doosje voorzien van blauw glazuur. Meerdere keren gestookt in een electrische oven. Het doosje is met de hand gevormd en opgebouwd uit plakjes klei.  Het sierlijke handgreepje op het deksel en de kleine voetjes zorgen voor een elegant voorwerp. Het doosje kan o,a gebruikt worden om iets speciaals in te bewaren of als aandenken aan een speciaal iemand.    

Groene geglazuurde schaal.

2018

Groene schaal. Glazuur.

Klein doosje met deksel

2018

Keramiekdoosje met structuur. Ik gebruik zelf gemaakte stempels die alleen door mij gebruikt worden. Dat maakt mijn werk uniek. Ik bewerk mijn klei met verschillende stempels waardoor er een patroon ontstaat die altijd weer anders is. Wanneer het doosje gebakken is was ik het in met oxyde en pigmenten. Dit herhaal ik verschillende keren. Als laatste glazuur ik het geheel met mat transparant of glanzend glazuur. De binnenkant van het doosje is afgewerkt met een honing geelglazuur. Als laatste gebruik ik goudluster voor wat kleine accenten.

Ovaal doosje

2018

Ovaal doosje van keramiek. Smaragd groen glazuur met bruin metaal glazuur gecombineerd.

Regenboog luster kleurige doos van keramiek.

2018

Regenboogluster kleurige doos. De klei is eerst bewerkt met door mijzelf gemaakte stempels wat ieder werk uniek maakt. Vervolgens is het geheel geglazuurd en gekookt in een electrische oven.

Schaaltje keramiek blad.

2018

Keramiek schaaltje in vorm van een boomblad. Mooi groen-bruin glazuur.

Schaaltje met textuur

2018

Schaaltje van keramiek met textuur en zilver brons glazuur.handgevormd.

Twee doosjes van keramiek.

2018

Twee doosjes van keramiek. Er is rode klei gebruikt. een ervan is gespoten met blauw mat glazuur. Aan de randen komt de rode klekleur naar voor wat een levendig effect heeft. Bij het andere doosje is structuur aangebracht en geglazuurd met een regenboog luster glazuur. De twee doosjes die een geheel vormen staat voor tegenstellingen. Licht en donker. Glans en mat. Glad en structuur. Licht en donker. Deze tegenstellingen zijn vaak in mijn werk terug te vinden. Niet alleen in mijn werk maar ook in het leven.

Drie keramische doosjes.

2017

doosjes van keramiek. Opgebouwd uit plakken klei. Structuur met ingewassen oxyde en kleipoeders. De structuur is aangebracht met zelf gemaakte en ontwikkelde stempels waardoor er een uniek patroon is ontstaan. De binnenkant van de doosjes is voorzien van een honingkleur geel glazuur.Afgewerkt met goudluster. De doosjes kunnen gebruikt worden voor speciale voorwerpen op bijzondere herinneringen. Het is mogelijk om de doosjes op bestelling te laten maken. In overleg kan er een stempel door mij ontwikkeld worden die ik dan gebruik bij het maken van het doosje. Hierdoor ontstaat er eigen object die uniek is. 

Minuscuul klein doosje.

2017

Klein doosje met blauw glazuur. Het doosje is groot genoeg om twee ringen te bewaren of een ander klein bijzonder object.

2 feestelijke box

2017

...................Vrolijke keramische toren met als hoofdkleur geel. De geglazuurde vakverdeling is met de hand opgebracht. Daardoor zijn er mooie vaag in elkaar lopende kleurenlijnen ontsaan. Torens in het landschap zijn vaak een baken een punt van herkenning. Deze toren van keramiek kan een baken in een leefomgeving worden. De eigenaar kan er zelf iets aan toevoegen in de vorm van een brief, een gedicht of een mooie herinnering.                                                                   

4. Doosje van keramiek.

2011

Het uit kleiplakken opgebouwde doosje is met de hand gedecoreerd. Er zijn sinterengobes gebruikt maar ook glazuur en goudluster. Het is zo vaak in de oven geweest om de verschillende technieken aan te bakken en glazuren dat  er "te"veel gebeurd is! Daardoor heeft het zijn charmes nog niet verloren. De spits van de toren is voorzien van rood glazuur. De vakverdeling is spontaan aangebracht waar sinter engobes voor zijn gebruikt maar ook glazuur. De binnenkant is een zachte rode glazuur.