Keramische doosjes opgebouwd uit plakken klei die met slib aan elkaar geplakt worden. Soms zijn de plakken klei voorzien van structuur.De vrouwen beelden zijn gemaakt van een chamotte klei waar de korrels een speciale behandeling hebben gehad. De huid van de klei is gladder en bakt ook witter dan de wat gangbare klei.

uit 2011 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Drie keramische doosjes.

2017

Drie doosjes van keramiek. Opgebouwd uit plakken klei. Structuur met ingewassen oxyde en kleipoeders. De structuur is aangebracht met zelf gemaakte en ontwikkelde stempels waardoor er een uniek patroon is ontstaan. De binnenkant van de doosjes is voorzien van een honing kleur geel glazuur.Afgewerkt met goudluster. De doosjes kunnen gebruikt worden voor speciale voorwerpen op bijzondere herinneringen. Het is mogelijk om de doosjes op bestelling te laten maken. In overleg kan er een stempel door mij ontwikkeld worden die ik dan gebruik bij het maken van het doosje. Hierdoor ontstaat er eigen object die uniek is. De prijs van de doosjes is per stuk.

Keramiek doosje

2017

Klein doosje met natuurlijke uitstraling. Er is een fijne structuur gebruikt met op het deksel een  primitief schilddier. De binnenkant is voorzien van een aubergine kleur glazuur met wat goud.

Minuscuul klein doosje.

2017

Klein doosje met blauw glazuur. Het doosje is groot genoeg om twee ringen te bewaren of een ander klein bijzonder object.

Twee doosjes van keramiek.

2017

Twee doosjes van keramiek. Er is rode klei gebruikt. een ervan is gespoten met blauw glazuur de andere heefts structuur en is ingewassen met blauw slib en later geglazuurd. Door de vorm passen de doosjes bij elkaar en vormen ze een eenheid. De prijs is voor de doosjes samen.

2 feestelijke box

2012

...................Vrolijke keramische box met als hoofdkleur geel. De geglazuurde vakverdeling is met de hand opgebracht. Daardoor zijn er mooie vaag in elkaar lopende kleurenlijnen ontsaan.                                                                    

4. Doosje van keramiek.

2011

Het uit kleiplakken opgebouwde doosje is met de hand gedecoreerd. Er zijn sinterengobes gebruikt maar ook glazuur en goudluster. Het is zo vaak in de oven geweest om de verschillende technieken aan te bakken en glazuren dat  er "te"veel gebeurd is! Daardoor heeft het zijn charmes nog niet verloren. De spits van de toren is voorzien van rood glazuur. De vakverdeling is spontaan aangebracht waar sinter engobes voor zijn gebruikt maar ook glazuur. De binnenkant is een zachte rode glazuur.