Keramische doosjes opgebouwd uit plakken klei die met slib aan elkaar geplakt worden. Soms zijn de plakken klei voorzien van structuur.De vrouwen beelden zijn gemaakt van een chamotte klei waar de korrels een speciale behandeling hebben gehad. De huid van de klei is gladder en bakt ook witter dan de wat gangbare klei.

uit 2010 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Drie keramische doosjes.

2016

Drie doosjes van keramiek. Opgebouwd uit plakken klei. Structuur met ingewassen oxyde en kleipoeders. De structuur is aangebracht met zelf gemaakte en ontwikkelde stempels waardoor er een uniek patroon is ontstaan. De binnenkant van de doosjes is voorzien van een honing kleur geel glazuur.Afgewerkt met goudluster. De doosjes kunnen gebruikt worden voor speciale voorwerpen op bijzondere herinneringen. Het is mogelijk om de doosjes op bestelling te laten maken. In overleg kan er een stempel door mij ontwikkeld worden die ik dan gebruik bij het maken van het doosje. Hierdoor ontstaat er eigen object die uniek is. De prijs van de doosjes is per stuk.

9. Doosje van keramiek.

2015

Doosje van Keramiek. Het is gemaakt van plakken klei die voorzien zijn van structuur. De structuur die ik aan breng met zelf gemaakte stempels en klei rollen maken het werk uniek. Niet een stempel is het zelfde en is ook niet na te maken. Door ze op de kleiplakken door elkaar te gebruiken ontstaat er een schilderij in de klei. Van de plakken klei maak het doosje. Het is afgewerkt met ingewassen koperoxyde en gespoten met een zelf gemaakt licht geel honing glazuur. Kleine subtiele accenten zijn afgewerkt met goudluster. De binnenkant is lichtgeel een mooi contrast met het koper groen en goud.

2 feestelijke box

2012

...................Vrolijke keramische box met als hoofdkleur geel. De geglazuurde vakverdeling is met de hand opgebracht. Daardoor zijn er mooie vaag in elkaar lopende kleurenlijnen ontsaan.                                                                    

3. Doosjes en schaaltjes van keramiek.

2012

Doosjes en schaaltjes van keramiek. Doosjes en schaaltjes voorzien van een ruggen-graat en ingekleurd met verschillende kleuren glazuur. De achterliggende gedachten van de ruggen-graat als decoratie op de doosjes is dat het lichaam gaat en staat met een stevige verbinding in de rug.Ook doosjes zijn vaak in boeiende constructie's gevouwen om ze een stevige fundering te geven zodat ze kunnen dragen wat nodig is. De gekleurde accenten geven aan dat hoe klein een onderdeel ook is dat ze opvallen wanneer ze er niet zijn.

4. Doosje van keramiek.

2011

Het uit kleiplakken opgebouwde doosje is met de hand gedecoreerd. Er zijn sinterengobes gebruikt maar ook glazuur en goudluster. Het is zo vaak in de oven geweest om de verschillende technieken aan te bakken en glazuren dat  er "te"veel gebeurd is! Daardoor heeft het zijn charmes nog niet verloren. De spits van de toren is voorzien van rood glazuur. De vakverdeling is spontaan aangebracht waar sinter engobes voor zijn gebruikt maar ook glazuur. De binnenkant is een zachte rode glazuur.

7. Doosje van keramiek.

2010

keramisch doosje opgebouwd uit plakken klei en afgewerkt met glazuur en engobe.