Van aarde naar licht. Donker en zwaar, speels en open.

uit 2015 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Een toren anders!

2017

Ook een toren maar met een andere uitstraling. De wanden hebben een natuurlijke structuur. De techniek zorgt ervoor dat het een marmer uitstraling heeft. De rode en gele geglazuurde accenten maken het geheel vrolijk. Er is ook een matte engobe gebruikt. Bij het maken van dit doosje zijn veel verschillende technieken gebruikt waardoor je er nooit op uitgekeken raakt. 

Geblokt doosje.

2017

Keramiek doosje. Kleuren rood, blauw en geel. Gedeelte is ingewassen met donkere klei. Binnenkant groen glazuur.

Rood-blauw torendoosje.

2017

In de blauwe wanden zit een lichte structuur. Het is heel minimalistisch ontwerp maar wel overduidelijk een toren....met vlag. De combinatie van het rode en blauwe glazuur is altijd succesvol bij mijn torens. De inhoud die de koper zelf mag bepalen maakt het een bijzonder en uniek kunstwerkje.

Feest.

2016

Doos opgebouwd uit plakken klei. Het deksel heeft een schitterend blauw glazuur  met hier en daar een klein goud spikkeltje. De doos zelf heeft een structuur wat het effect heeft  van graniet. Deze is met een kobalt kleur ingewassen met hier een daar een goud spikkeltje. De geel met rode onderrand geeft een feestelijke uitstraling zeker met de vlag in het deksel. De binnenkant is bijna nog mooier die, is voorzien van een glanzend honing geel glazuur.

Landschap toren

2016

  Toren opgebouwd uit plakken rode klei. Ook in deze toren zit een doosje verborgen. Een bijzondere plek voor speciale herinneringen. Voor de toren is rode klei gebruikt en is op een speelse manier handmatig van decoratie voorzien. De toren is verschillende keren gebakken in een electrische oven op 1080 graden en van een goudluster voorzien.  

Landschaptoren 3

2016

.................toren bestaat uit twee delen en heeft een holle ruimte voor het bewaren voor speciale voorwerpen en/of herinneringen. De muren van de toren zijn afgewerkt met een fijne structuur en transparant glazuur. De top van de toren heeft goudluster wat terug komt in de nissen. De bijzondere groene kleur maakt het geheel af. Het is een uniek object zoals alle torens die ik maak van klei. 

Toren

2016

  Toren bestaat uit vier delen. In de toren zit een doosje verborgen een bijzondere plek voor speciale voorwerpen en herinneringen. De buitenkant van de toren is voorzien van structuur van met de hand gemaakte stempels. De "muurschilderingen" zijn wederom handmatig aangebracht wat een unieke uitstraling heeft. Als laatste toevoeging is er goudluster aangebracht.  

Doosje met Hollandse knipoog.

2017

Doosje met oud hollandse uitstraling. Uitgevoerd in zwarte engobe, transfers en mat gouden glazuur. Door het gebruik van tegenstellingen van glanzend en mat/licht en donker gaat er rust van uit. De punt van de toren is voorzien van oud Hollandse transfers en een transparant glazuur. Het is een uniek object waar er maar een van gemaakt is.

regenboog toren

2017

Regenboog toren. Van aarde naar licht. De toren bestaat uit twee delen en is te gebruiken als doosje. De toren is opgebouwd uit plakken klei. Het donkere deel wat symbool staat voor de aarde is voorzien van een goudluster glazuur wat een zacht bronze uitstraling heeft. De toren daarin tegen heeft vrolijke felle kleuren. Het donkere deel is geloten het vrolijke gedeelte open waar het licht door heen kan vallen. De toren heeft veel tegen stellingen en symboliek waar de toeschouwer zelf nog veel aan toe kan voegen.

Twee delig doosje met deksels.

2017

Het object is gemaakt van rode klei en bestaat uit twee delen. Wanneer je de delen op elkaar stapelt ontstaat de doos. Het ontwerp heeft de vormgeving van een huisje op palen zonder deuren of ramen. De verticale strepen zijn van blauw glanzend glazuur.                           

'Tent toren'

2015

Een doosje van keramiek met de uitstraling van een circus tent! Het object is opgebouwd uit plakken klei en gedeeltelijk beschildert met engobe. Het dak is voorzien van een mat blauw glazuur. Het doosje is meerdere keren gebakken in een electrische oven. Het doosje is bestemd om mooi herinneringen of voorwerpen in te bewaren.