Van aarde naar licht. Donker en zwaar, speels en open.

uit 2012 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Feest.

2016

Doos opgebouwd uit plakken klei. Het deksel heeft een schitterend blauw glazuur  met hier en daar een klein goud spikkeltje. De doos zelf heeft een structuur wat het effect heeft  van graniet. Deze is met een kobalt kleur ingewassen met hier een daar een goud spikkeltje. De geel met rode onderrand geeft een feestelijke uitstraling zeker met de vlag in het deksel. De binnenkant is bijna nog mooier die, is voorzien van een glanzend honing geel glazuur.

Landschap toren

2016

  Toren opgebouwd uit plakken rode klei. Ook in deze toren zit een doosje verborgen. Een bijzondere plek voor speciale herinneringen. Voor de toren is rode klei gebruikt en is op een speelse manier handmatig van decoratie voorzien. De toren is verschillende keren gebakken in een electrische oven op 1080 graden en van een goudluster voorzien.  

Landschaptoren 3

2016

.................toren bestaat uit twee delen en heeft een holle ruimte voor het bewaren voor speciale voorwerpen en/of herinneringen. De muren van de toren zijn afgewerkt met een fijne structuur en transparant glazuur. De top van de toren heeft goudluster wat terug komt in de nissen. De bijzondere groene kleur maakt het geheel af. Het is een uniek object zoals alle torens die ik maak van klei. 

Toren

2016

  Toren bestaat uit vier delen. In de toren zit een doosje verborgen een bijzondere plek voor speciale voorwerpen en herinneringen. De buitenkant van de toren is voorzien van structuur van met de hand gemaakte stempels. De "muurschilderingen" zijn wederom handmatig aangebracht wat een unieke uitstraling heeft. Als laatste toevoeging is er goudluster aangebracht.  

Toren doosje

2016

Mooi torendoosje. 

Doosje met Hollandse knipoog.

2017

Doosje met oud hollandse uitstraling. Uitgevoerd in zwarte engobe, transfers en mat gouden glazuur. Door het gebruik van tegenstellingen van glanzend en mat/licht en donker gaat er rust van uit. De punt van de toren is voorzien van oud Hollandse transfers en een transparant glazuur. Het is een uniek object waar er maar een van gemaakt is.

Holland

2017

.........................Mijn inspiratie voor de torentjes die ik maak is het Hollandse landschap met in de dorpen een Kerktoren. Een baken in het landschap..............Een plek waar veel dingen gebeuren.....waar mensen zijn met verhalen .Het doosje kan als baken in een leefruimte fungeren. Een herkenning ..... met als inhoud een bijzonder aandenken die de eigenaar zelf toe kan voegen.De kleuren rood,wit,blauw met een accent van "oud goud". Hollandser kan niet.En in de top ......natuurlijk een vlag. Ik word er altijd zo vrolijk van!.

regenboog torens

2015

.......................................Symboliek!      Twee torens met regenboog spitsen. Het onderste gedeelte met aardse kleuren en in contrast goudkleurig. De torens zitten los zodat je het kunt gebruiken om iets in te bewaren. Een regenboog staat symbool voor liede en geluk!

'Tent toren'

2015

Een doosje van keramiek met de uitstraling van een circus tent! Het object is opgebouwd uit plakken klei en gedeeltelijk beschildert met engobe. Het dak is voorzien van een mat blauw glazuur. Het doosje is meerdere keren gebakken in een electrische oven. Het doosje is bestemd om mooi herinneringen of voorwerpen in te bewaren.

Torentje in blauw en rood.

2015

Torentje in de kleuren blauw en rood. Er is voor de afwerking glazuur en slib gebruikt. In de slibrand is een decoratie gekrast en voorzien van transparant glazuur. Het torentje is een klein doosje met een deksel wat gebruikt kan worden voor kleine geheimen of bijzondere herinneringen.

Twee delig doosje met deksels.

2015

Het object is gemaakt van rode klei en bestaat uit twee delen. Wanneer je de delen op elkaar stapelt ontstaat de doos. Het ontwerp heeft de vormgeving van een huisje op palen zonder deuren of ramen. De verticale strepen zijn van blauw glanzend glazuur.                           

groep torens in het blauw

2012

Groep doosjes voorzien van torens. Er is gewerkt met leer harde kleiplaten, sommige zijn voorzien van structuur. Door het gebruik van dezelfde glazuur is er een eenheid ontstaan. Toch zijn ze allemaal verschillend door hoogte en opbouw. De donkere tinten (blauw en rood) geven ze een stoere uitstraling. Voor de maaktser is het spannend om te weten dat de toeschouwer ook iets toe kan voegen. De inhoud van het doosje..... waardoor het voor de bezitter iets persoonlijks krijgt. alleen de twee voorste torens zijn nog te koop. De prijs is per stuk.

regenboog toren

2012

Regenboog toren. Van aarde naar licht. De toren bestaat uit twee delen en is te gebruiken als doosje. De toren is opgebouwd uit plakken klei. Het donkere deel wat symbool staat voor de aarde is voorzien van een goudluster glazuur wat een zacht bronze uitstraling heeft. De toren daarin tegen heeft vrolijke felle kleuren. Het donkere deel is geloten het vrolijke gedeelte open waar het licht door heen kan vallen. De toren heeft veel tegen stellingen en symboliek waar de toeschouwer zelf nog veel aan toe kan voegen.

Toren doosje met Hollands accent.

2012

Toren met Hollandse knipoog. Er is gebruik gemaakt van transfers en cobalt blauw glanzend glazuur. De onderste rand van het deksel heeft een "vuil"gouden glazuur rand, een mooie combinatie met het wit en blauw. Het doosje van keramiek is gebakken op 1080 graden. Het object kan worden gebruikt  voor verschillende doeleinden o,a voor het bewaren van kleine voorwerpen van dierbaren of mooie herinneringen. Door de toren met vlag is het een baken in de omgeving waar het staat.

Verschillende torens

2012

Vrolijke torens een baken in het landschap in huis. De torens bestaan uit twee delen, een deksel en doosje. Door meerdere torens bij elkaar te zetten van verschillende hoogte's ontstaat er een sterk geheel. Het scheve word versterkt door de vlaggen in de top van de torens. Dat is het niet alleen. Het is vrolijk en levendig. Door de holle ruimte's in de torens waar iets op "geborgen"kan worden in de vorm van iets tastbaars of een herinnering kan het voor de toeschouwer eigen en persoonlijk worden. De torens zijn verschillend van formaat en kleur, ook zijn er verschillende technieken gebruikt